Rådgivning for dig, der arbejder i et socialt tilbud

Læs om eller tilmeld dig vores rådgivningsforløb, der er skræddersyet til dig der arbejder i sociale tilbud.

Som socialt tilbud i Københavns Kommune har I mulighed for rådgivning indenfor mad- og måltidsområdet. Her får I støtte og inspiration til at styrke jeres daglige arbejde med mad og måltider - og til at omsætte Københavns Kommunes nye Mad- og Måltidsstrategi til konkrete handlinger. 

Tilmelding

Meyers Madhus

Nørrebrogade 52 C

2200 København N

Kontakt Meyers Madhus for tilmelding eller spørgsmål til rådgivningsforløbet.

Skræddersyet forløb til jer

Rådgivningen er et skræddersyet forløb, der varer 3, 6 eller 12 måneder. Sammen med en gastronomisk rådgiver fra Meyers Madhus sammensætter I et forløb med fokus på de områder, I gerne vil styrke i jeres institutions madliv. Arbejdet med måltiderne skal ses i et bredt perspektiv, hvor temaerne kan være alt fra klimavenlig mad, køkkendrift og reduktion af madspild, til maddannelse, værtskab og sociale fællesskaber omkring maden - alt efter hvad I ønsker at arbejde med.

Hvem er med?

Forløbet er en fælles indsats, som tager udgangspunkt i jeres arbejde med mad og måltider, og som både involverer ledelsen og faggrupper på tværs.

Opstart og tilmelding

I kan allerede nu tilmelde jer et rådgivningsforløb. De første forløb begynder i maj, og herefter følger næste opstart i september og marts afhængig af forløbets længde. I kan tilmelde jer på telefon 26 77 31 16 eller ved at skrive til raadgivning-kk@meyers.dk. 
Tilmelding sker efter først til mølle.

Om forløbet

Vis alle

Fokusområder

I rådgivningen kan I blandt andet:

  • Få inspiration til at involvere borgerne aktivt i måltiderne
  • Styrke jeres madpædagogiske faglighed og arbejde med mad og måltider som indsatsområde til at højne trivslen for den enkelte borger
  • Arbejde målrettet med klimaomstilling af måltiderne, så I får velsmag, bæredygtighed og økonomi til at gå op i en højere enhed
  • Nå i mål med 90 % økologi og registrering med Det Økologiske Spisemærke
  • Styrke det tværfaglige samarbejde om maden og måltiderne i personalegruppen
  • Løfte den kulinariske kvalitet og fagligheden i køkkenet
  • Fortsætte udviklingen af de gode arbejdsgange omkring indkøb og tilberedning af måltiderne 

Udviklingsworkshop

Vi mødes hos jer, hvor jeres gastronomiske rådgiver fra Meyers Madhus sammen med leder og udvalgte medarbejdere fra personalegruppen, afdækker jeres behov og ønsker til indsatsen. Vi gennemgår mulighederne for rådgivning og kurser, planlægger indhold og skræddersyr et forløb. På baggrund af mødet udformer rådgiveren et forslag til jeres udviklingsplan.

Rådgivning og kurser

Når rådgivningsforløbet er planlagt, arbejder I fokuseret med et tema ad gangen. I kan fx stille skarpt på klima og økologi, ernæring eller sociale fællesskaber. Jeres gastronomiske rådgiver kommer ud til jer og understøtter udviklingen hands-on i praksis, og I deltager i aftalte kurser. Sammen holder I fokus på, at forløbet gennemføres som planlagt og drøfter, om der skal justeres undervejs.

Evaluering og forankringsplan

Vi holder et afsluttende møde hos jer, hvor vi sammen evaluerer forløbet og aftaler hvilke udviklingstiltag, I ønsker at arbejde videre med i fremtiden. Sammen lægger vi en plan for konkrete handlinger, som I kan bruge i jeres videre arbejde med maden og måltiderne.

Få hjælp til ansættelse

Meyers Madhus hjælper gerne med gastronomisk og pædagogisk sparring i ansættelsesprocessen fra start til slut. Fra behovsafklaring og jobopslag, til medvirken i udvælgelse af ansøgninger og deltagelse i samtaler. Tilbuddet er gratis og tilpasses jeres behov.