Vores indsats
Omstillingen til mere klimavenlige måltider og madindkøb i kommunens institutioner, herunder fx børnehaver, plejehjem, sociale tilbud og kantiner, er et vigtigt skridt til gavn for klimaet og københavnerne.
København er allerede foregangsby både nationalt og internationalt, når det gælder omstilling til økologisk mad i kommunens institutioner og tilbud samtidig med at velsmag, madglæde og sociale fællesskaber er i fokus.
Blandt andet takket være vores dygtige og dedikerede køkkenpersonale. De tilbereder dagligt 70.000 måltider sund og velsmagende mad. Overskriften er madglæde, og den skal kunne mærkes blandt vores medarbejdere, brugerne af vores mange institutioner og tilbud, deres pårørende og byens borgere.
På madspildsområdet arbejder Københavns Kommune målrettet på at mindske sit madspild i kommunens køkkener og institutioner. Og så er Københavns Kommune en del af et fødevaresystem, hvor vi arbejder på at åbne vores udbud for små og mellemstore virksomheder og samtidigt inkorporere de politisk vedtagne grønne målsætninger til gavn for klima og miljø.