Rådgivning for dig, der arbejder med ældre

Læs om vores rådgivningsforløb, der er skræddersyet til dig, der arbejder med ældre

Som plejehjem og rehabiliteringscenter i Københavns Kommune kan I få rådgivning på mad- og måltidsområdet. I rådgivningen kan I arbejde aktivt med de indsatser omkring maden og måltiderne, som I synes, er vigtige at styrke i jeres madliv. I får støtte og inspiration til jeres daglige arbejde – og til at omsætte Københavns Kommunes nye mad- og måltidsstrategi til konkrete handlinger.

Skræddersyet forløb til jer

Rådgivningen er et skræddersyet forløb, der varer 12 måneder, og som tager udgangspunkt i de temaer, som er i fokus i Københavns Kommunes Mad- og Måltidsstrategi. Sammen med en gastronomisk rådgiver fra Meyers Madhus sammensætter I et forløb indenfor de områder, I gerne vil styrke hos jer. Arbejdet med måltiderne skal ses i et bredt perspektiv, hvor temaerne kan være alt fra klimavenlig mad, køkkendrift og reduktion af madspild, til ernæring, sociale fællesskaber og værtskabet omkring maden - alt efter hvad I har behov for at arbejde med.

Hvem er med?

Forløbet er en fælles indsats, som tager udgangspunkt i jeres arbejde med mad og måltider, og som både involverer faggrupper på tværs af plejehjemmet og ledelsen.

Opstart

Der er opstart af forløb i september 2021, september 2022 og september 2023. I vil blive kontaktet af en gastronomisk rådgiver fra Meyers Madhus omkring hvornår netop jeres plejehjem begynder et rådgivningsforløb. For mere information om opstart, kontakt Cecilie Aarestrup fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på mail: s55g@kk.dk

Om forløbet

Vis alle

Fokusområder

I rådgivningen kan I blandt andet:

  • Arbejde målrettet med klimaomstilling af måltiderne, så I får velsmag, bæredygtighed og økonomi til at gå op i en højere enhed
  • Nå i mål med 90 % økologi og registrering med Det Økologiske Spisemærke
  • Styrke jeres indsats omkring ernæring på tværs af plejehjemmet
  • Styrke det tværfaglige samarbejde om maden og måltiderne i personalegruppen
  • Få inspiration til at involvere borgerne aktivt i måltiderne
  • Løfte den kulinariske kvalitet og fagligheden i køkkenet
  • Fortsætte udviklingen af de gode arbejdsgange omkring indkøb og produktion af måltiderne 

Udviklingsworkshop

Vi mødes hos jer, hvor jeres gastronomiske rådgiver fra Meyers Madhus sammen med leder og udvalgte medarbejdere fra personalegruppen, afdækker jeres behov og ønsker til indsatsen. Vi gennemgår mulighederne for rådgivning og kurser, planlægger indhold og skræddersyr et forløb. På baggrund af mødet udformer rådgiveren et forslag til jeres udviklingsplan.

Rådgivning og kurser

Når rådgivningsforløbet er planlagt, arbejder I fokuseret med et tema ad gangen. I kan fx stille skarpt på klima og økologi, ernæring eller sociale fællesskaber. Jeres gastronomiske rådgiver kommer ud til jer og understøtter udviklingen hands-on i praksis, og I deltager i aftalte kurser. Sammen holder I fokus på, at forløbet gennemføres som planlagt og drøfter, om der skal justeres undervejs.

Evaluering og forankringsplan

Vi holder et afsluttende møde hos jer, hvor vi sammen evaluerer forløbet og aftaler hvilke udviklingstiltag, I ønsker at arbejde videre med i fremtiden. Sammen lægger vi en plan for konkrete handlinger, som I kan bruge i jeres videre arbejde med maden og måltiderne.

Kontakt

Meyers Madhus

Nørrebrogade 52 C

2200 København N