For dig, der arbejder i et socialt tilbud

Måltidet er ofte med til at øge følelsen af fællesskab og mindske følelsen af ensomhed. Når det socialpædagogiske arbejde med udsatte borgere også har et madpædagogisk sigte, som rækker udover at mætte, kan det være med til at højne trivslen for borgerne.

I 2019 fik vi en ny Mad- og Måltidsstrategi i Københavns Kommune. Strategien fortsætter de seneste mange års satsning på økologi og madkvalitet. Som en naturlig forlængelse af arbejdet med økologi, skal måltiderne være mere klimavenlige. Konkret er målet at reducere CO2-aftrykket fra kommunens samlede fødevareindkøb med 25 procent inden 2025.

Jeres indsats i de sociale tilbud er helt afgørende for, at vi kan nå i mål med bæredygtige måltider, hvor velsmag, godt håndværk og madglæde er i højsædet. Som en støtte til at arbejde med målene og sætte fokus på det gode måltid, har kommunen derfor indgået aftale med Meyers Madhus om at yde rådgivning og afholde gratis kurser for kommunens over 1000 institutioner og tilbud indtil slutningen af 2024.