Header menu

Sådan ansøger du

På denne side får du hjælp til at ansøge om Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke dokumenterer i hvilken grad jeres måltider består af økologiske råvarer, og er dermed en garanti for, at maden og drikkevarerne er økologiske. Det viser, at I, udover at lave god, hjemmelavet og velsmagende mad, også tager ansvar for dyrevelfærd og miljøet. Det giver jer mulighed for at fortælle jeres omverden, at I laver økologisk mad, og det er et oplagt redskab til at få overblik over jeres indkøb.

Spisemærket findes i:

  • Bronze 30-60% Økologi
  • Sølv 60-90% Økologi
  • Guld 90-100% Økologi

Hvis I ikke er i mål med 90% økologi endnu, kan I med fordel begynde med at blive certificeret med sølvmærket. Det er et krav i Københavns Kommune, at I som minimum har Det Økologiske Spisemærke i sølv. Når I når over 90% økologi, kan I ansøge om guldmærket. 

Meyers Madhus tilbyder rådgivning til ansøgning om Det Økologiske Spisemærke. I kan også vælge selv at foretage ansøgningen

 

Gør det selv: 

  1. Gå ind på www.oekologisk-spisemaerke.dk under økoregnskab og ansøgning 
  2. Hent og udfyld dit økoregnskab for tre måneder (Hent arket nederst på siden)
  3. Ansøg og send dit økoregnskab elektronisk på hjemmesiden

 

Under Spørgsmål og svar kan du læse mere om, hvordan I ansøger om Det Økologiske Spisemærke og hvordan I laver økologiregnskabet.

Se en videoguide til hvordan du ansøger om Det Økologiske spisemærke herunder. (Video lavet af Fødevarestyrelsen)

Kontakt